Fascinerende, billig, vakkert og uoppdaget . Ferie i Albania er for deg som er lei Kroatia og ikke orker masseturismen. Her er 5 albanske byer du må oppleve. Det er ingen andre steder i Europa hvor pris på en halvliter øl kan komme på 8 kroner(!). I Albania kan du spise flere retter på en god restaurant til under 50 kroner, og få rom på et utmerket hotell fra 400 kroner per natt. Apollo er blant de store reiseaktørene som satser høyt på ferier til Albania og åpner ny direkterute fra Oslo i 2018.

Den tidligere kommuniststaten ligger i den vestlige delen av Balkan, og grenser til tidligere Jugoslavia (Serbia-Montenegro) og Kosovo i nord og øst for Makedonia, og Hellas i Sør. Tidligere har landet hatt dårlig rykte på seg for å være farlig, men dette ryktet er borte for lengst. Albanere tar deg imot med åpne armer, og du slipper innkastere som står utenfor restaurantene slik de gjør i Syden. Samtidig er Albania et lite stykke Syden i seg selv.

Hovedstaden Tirana

Den albanske hovedstaden er en attraksjon i seg selv. Herlig Middelhavsklima, nydelige kirker og frodige parker. Bygningene er malt i lyse farger, hovedtorget er hektisk, arkitekturstilen er en blanding av italiensk, kommunist og postmorderne. Tirana er en sjarmerende by som venter på å bli oppdaget. Gjestfriheten rører deg, og det farligste du kan gjøre er å være ute i trafikken. Byen preges delvis av innflytelse fra Midt-Østen og delvis fra Italia, men fremfor alt preges den av kommunistiske blokker og murbygninger og mange fattige bydeler. De siste årene har fasadene på mange av byggingene blitt pusset opp og dekorert med farger og moderne mønster. Det er få turister i hovedstaden, og du kan oppleve den lille byen nær sagt alene.


SHARE
Previous articleBeginner’s Guide to Hawaii: Kauai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here